Op bezoek in de Lot in het zuiden van Frankrijk

Op 29 september arriveerden wij in de avond bij een prachtige locatie in de Lot, zuid Frankrijk, waar passie voor lekker eten, natuur en paarden samenkomt. Jeremy en Gwladys, onze gastheren, verwelkomden ons hartelijk en zorgden ervoor dat we ons meteen thuis voelden. Bij aankomst brandde het haardvuur al gezellig in de eetkamer en stond de tafel prachtig gedekt. We genoten die avond van een heerlijk diner, zorgvuldig bereid door Jeremy, waarna we ons terugtrokken in de sfeervolle slaapkamers om heerlijk te slapen.

 Klaar voor vertrek.

De volgende ochtend maakten we ons klaar voor een bijzondere dag te paard. Onze gids, Apoline, zal ons door de prachtige omgeving begeleiden. Na kennismaking met de paarden hebben we ze geborsteld en opgezadeld, ze gebruiken veelzeidigheidszadels. Hierna begonnen we aan onze tocht. Al snel bevonden we ons tussen de glooiende heuvels, met een adembenemend uitzicht over het Franse landschap. De paarden waren uiterst vriendelijk en goed getraind, waardoor de rit ontspannen en plezierig verliep.


.


 Een heerlijke wijnproeverij en lunch.

Rond het middaguur arriveerden we in het pittoreske dorpje Camboulit, waar een wijnproeverij en lunch op ons wachtten. Eerst zorgden we goed voor de paarden door hun hoofdstellen af te doen en ze te laten grazen. Vervolgens bezochten we de wijnkelder van Christophe. Hier kregen we een uitgebreide uitleg over de lokale wijnen en leerde Christophe ons de fijne kneepjes van het wijnproeven. De wijnproeverij werd gevolgd door een heerlijke lunch, opnieuw bereid door Jeremy, die we gezamenlijk genoten.

.

 Een adem nemende omgeving. 

Na de lunch maakten we de paarden weer klaar en vervolgden we onze rit. Onderweg maakten we een paar mooie galoppades en reden langs schilderachtige riviertjes. Apoline gaf ons veel interessante informatie over de omgeving, wat de tocht nog bijzonderder maakte. Tegen het einde van de middag kwamen we terug bij de stallen, waar we de paarden verzorgden en hen daarna naar de wei brachten, waar ze konden uitrusten van hun inspanningen.

 

Samengevat was ons verblijf een heerlijke combinatie van ontspanning, paardrijden en genieten van lekker eten. Een perfecte plek om even helemaal tot rust te komen in de Franse natuur.

Loesje en Charlotte

Wil je ook paardrijden in de Lot? Ga mee met de reis Paardrijden in het betoverende landschap van de Lot